Back to press releases

Scout Gaming utvidgar affär med norska NRK

Scout Gaming Group följer upp tidigare affär med norska NRK AS, Norges public service-radio och television tillika landets största TV-kanal. Den tidigare affären avsåg leverans av en Daily Fantasy-plattform för fotbolls-VM, den nya affären kommer att innebära leverans av ett flertal vintersporter.

Avtalet medför att Scout Gaming kommer att tillhandahålla free-to-play-plattformar till NRK avseende ett flertal vintersporter, samt möjlighet till förlängning och option på ett mer omfattande samarbete under vintersäsongen 2019/2020.

”Att NRK väljer att fortsätta med sin Fantasy Sports-satsning är mycket glädjande. Sommarens inledande affär avseende fotbolls-VM var mycket framgångsrik och NRK hade tillsammans med norska TV2 över 100 000 spelare aktiva på Scout Gamings plattform. Det är tydligt att intresset för våra spel successivt ökar och jag är glad att NRK väljer att utöka sitt samarbete.”

”NRK är en ledande producent av sportinnehåll och som idrottsintresserad norrman som har vuxit upp med NRK:s sportsändningar är jag särskilt stolt över att kunna vara med och erbjuda engagerande och underhållande produkter till NRK:s användare. Det är dessutom ett styrketecken att vi får fortsatt förtroende från en statligt ägd aktör eftersom många av våra prioriterade kunder återfinns i det segmentet”, kommenterar Scout Gamings CPO, Andreas Sundal.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Sundal, CPO
Tel: +47 408 50 013
E-mail: [email protected]

Om NRK
NRK är Norges public service-radio och – television tillika landets största mediabolag och TV-kanal. Bolaget har cirka 40% marknadsandel och bedöms ha cirka en halv miljon tittare dagligen. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.nrk.no.

Om Scout Gaming Group
Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports och poolbetting. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor. Koncernen har cirka 70 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.scoutgaminggroup.com. Bolaget är noterat på Nasdaq First North.