Back to press releases

Scout Gaming tecknar avtal med Digitain

Scout Gaming har tecknat avtal med plattformsleverantören Digitain. Avtalet avser distribution av Scout Gamings spelprodukter. Digitain är ett privatägt bolag som tillhandahåller Omni-kanal iGaming-lösningar till online, mobil och landbaserade vertikaler. Digitain har över 1000 anställda, 55+ partners över hela världen och mer än 400 landbaserade retailshops.

“Digitain är en av de större plattformsleverantörerna och kommer att kunna bidra med ett stort potentiellt tillskott till vårt nätverk. Avtalet cementerar ytterligare Scout Gaming som förstahandsvalet när det gäller Fantasy-relaterade produkter, säger Scout Gamings vd Andreas Ternström.

“Vi strävar alltid efter att förbättra vårt produktutbud och Scout Gaming har en välbeprövad förmåga att leverera Fantasy Sports-spel med tillhörande globalt nätverk och är därför en given partner att lansera Digitains Fantasy Sports-erbjudande. Scout Gamings Fantasy Sports-lösning kommer att erbjudas tillsammans med vår egenutvecklade sportbok-lösning “, säger Digitains CCO, Suren Khachatryan.

Scout Gamings produkter förväntas integreras senast tredje kvartalet i år. På grund av den osäkra tidsplanen för vidaredistribution av våra produkter till Digitains operatörer, kan Scout Gaming inte uppge vilken inverkan affären kommer att ha på 2019 års intäkter. Scout Gamings intäkter är på lång sikt beroende av slutanvändarens aktivitet på Scout Gamings produkter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Ternström, vd
Tel: +46 706 770 660
E-mail: [email protected]

Om Digitain
Digitain startade 1999 i Armenien, som ett statligt ägt lotteri, och utvecklades sedermera till ett B2C Affiliate-företag och blev slutligen en leverantör av mjukvara, plattform och Sportsbook-lösningar. Idag är Digitain mer än 1000 anställda, 55+ partners över hela världen och mer än 400 landbaserade betbutiker över hela världen. Digitain Multichannel Gaming Platform möjliggör en friktionsfri turkey solution och whitelabelanpassade lösningar för både de landbaserade- och online-baserade operatörer via bolagets skräddarsydda API. Detta ger tillgång till sportsbook, casino, live-återförsäljare och virtuella sportmoduler. API:n möjliggör också för operatörerna att själva kunna anpassa användarupplevelsen. Med en omfattande betalningsgateway, bonusmotor, CRM-system och dedikerat kundsupport 24/7 har Digitain-plattformen allt som behövs för ett snabbt marknadsinträde för operatörer. Sportboksprodukten täcker 30 000 live-evenemang varje månad, över 65 idrottsgrenar med 7 500 ligor och mer än 3 000 marknader.

Om Scout Gaming Group
Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports och poolspel. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor. Koncernen har 80 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.scoutgaminggroup.com. Scout Gaming är noterat på Nasdaq First North och bolagets Certified Adviser är Redeye AB . Kontaktuppgifter: [email protected], +46 (0)8 121 576 90..

Denna information är sådan som Scout Gaming är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons försorg, den 7 maj 2019, klockan 08.30 CET.