Back to press releases

Scout Gaming lanserar Fanteam i USA

Scout Gaming har genom ett helägt dotterbolag lanserat Fanteam på den amerikanska marknaden. Fanteam.com är den marknadsledande europeiska DFS-aktören, som lanserades för första gången 2015. Fanteam kommer att finnas tillgänglig i flera delstater inklusive, bland annat, Kalifornien, Florida, Georgia, Illinois, Kentucky, Minnesota och Texas.

Fanteam kommer att tillhandahålla hela sitt DFS-utbud, med legal rätt att verka i ett stort antal stater.

Medborgare från 20 delstater kan nu registrera sig och delta i några av världens största DFS-turneringar, i vad som är världens mest omfattande utbud av global sport. Fanteam  erbjuder tusentals turneringar varje månad, från världens ledande toppligor ner till andraligor på lokal nivå och esports.

Fanteam.us erbjuder amerikanska medborgare tillgång till Scout Gaming Network (SGN), och årliga priser till ett värde av mer än 20 miljoner dollar. Sajten som har vuxit till vad som är den överlägset största europeiska DFS-aktören möjliggör spel dygnet runt genom sin omfattande sportbevakning, som spänner över 200 globala sporter och ligor.

"Vi har sett en stadigt global ökad efterfrågan på våra produkter och har beslutat att tiden är rätt för ett inträde i USA. Sedan vi förra året tog beslutet att öka ambitionen och fokuset vi lägger på Fanteam har denna möjlighet uppstått. Efter DraftKings och FanDuel erbjuder vi de största prispotterna på global basis, för europeiska sporter som fotboll är vi världsledande på marknaden”, kommenterar Scout Gaming VD, Andreas Ternström.

Scout Gaming-nätverket erbjuder det marknadsledande globala B2B-likviditetsnätverket, Scout Gamings kundlista inkluderar bland annat Stoiximan, den marknadsledande grekiska operatören, Norsk Tipping den marknadsledande norska operatören och ATG den marknadsledande svenska operatören.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Ternstrom, CEO

Tel: +46 706 770 660
E-mail: [email protected]

OM SCOUT GAMING
Scout Gaming Group är en mångfaldigt prisbelönt licensierad och reglerad premiumleverantör av B2B Fantasy Sports & Sportsbetting. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar sportunderhållnings-plattform där kärnan är den nätverksbaserade Fantasy Sports-lösningen (SGN) och en fullt managerad Sportsbook som kan skräddarsys efter marknadens behov, oavsett om det är riktiga pengar inom Fantasy Sports, oddsspel eller Free-to-Play. Teknik och verksamhet är till 100 procent helägda av Scout Gaming, har utvecklats från grunden och drivits internt – vilket möjliggör praktiskt taget vilken sport, liga eller spelformat som helst. Företaget har nåt flertal landvinningar i branschen, som världens största globalt poolade DFS-nätverk (SGN), Fantasy Matchups, Bet-on-my-team, Player Odds och världens första integrerade DFS- och Sportsbook-lösning, via en enda integration . Koncernen har 100+ anställda och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina och Malta. Scout Gaming är noterat på Nasdaq First North Growth Market och Certified Adviser är Redeye AB. Kontaktuppgifter: [email protected], +46 (0) 8 121 576 90.