Back to press releases

Scout Gaming ingår avtal med Française des Jeux

Scout Gaming har ingått ett avtal med Française des Jeux (FDJ) som innebär att bolagen kommer att tillhandahålla ett gemensamt erbjudande och att en integration mellan bolagen respektive tekniska plattformar kommer att genomföras. FDJ är det franska nationella lotteriet och den ledande franska aktören inom spel och underhållning, FDJ är det näst största lotteriet i Europa och nummer 4 globalt sett. Under 2018 hade FDJ 25 miljoner spelare, 30 000 återförsäljare och 2 300 anställda, 15,8 miljarder euro i spelinsatser, varav 15 procent digitala.

Avtalet har ingåtts med FDJ Gaming Solutions, som är innovations- och teknologihubben på Française des Jeux. I samband med att erbjudandet lanseras utforskar Scout Gaming möjligheten att bredda sitt produktutbud för att inkludera retailmarknaden.

“Jag är väldigt glad över att ingå detta avtal. FDJ är en ledande WLA-operatör och en av världens dominerande spelaktörer. Detta avtal bör ses som ett banbrytande för Scout Gaming, kommenterar Scout Gamings vd, Andreas Ternstrom.

På grund av den osäkra tidsplanen kan Scout Gaming inte bedöma vilken inverkan avtalet kommer att ha på intäkterna avseende 2019, men den avtalet förväntas generera materiella intäkter under kommande år. Scout Gamings långsiktiga intäkter är avhängiga hur många slutkunder som kommer att spela Scout Gamings spel, samt i vilken utsträckning dessa spelare kommer att spela.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Ternström, vd
Tel: +46 706 770 660
E-mail: [email protected]

Om Française des Jeux
FDJ, det franska nationella lotteriet och marknadsledaren inom spel och underhållning i landet, tillika Europas näst största lotteri och nummer 4 globalt sett, erbjuder mer än 90 spel, lotterier (Loto, EuroMillions) och skraplotter (Millionnaire, Astro, Vegas, Cash) – och sportspel (ParionsSport), på retailmarknaden och på nätet.

Under 2018 hade FDJ 25 miljoner aktiva spelare, mer än 30 000 försäljningsställen och 2 300 anställda, 15,8 miljarder euro i spelarinsatser, varav 15 procent var digitala. Totalt utbetalades 10,7 miljarder euro tillbaka till spelarna, 3,6 miljarder euro tillföll offentliga finanser och 0,8 miljarder euro betalades tillbaka till återförsäljarnätet. 

Om Scout Gaming Group
Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av Fantasy Sports och poolspel. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor. Koncernen har 80 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.scoutgaminggroup.com. Scout Gaming är noterat på Nasdaq First North och bolagets Certified Adviser är Redeye AB. Kontaktuppgifter: [email protected], +46 (0)8 121 576 90.

Denna information är sådan som Scout Gaming är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons försorg, den 28 maj 2019, klockan 08.00 CET.