Back to press releases

Scout Gaming tecknar avtal med norska NRK

Scout Gaming Group tecknar avtal med norska NRK AS, Norges public service-radio och television tillika landets största TV-kanal, om leverans av bolagets Fantasy Sports-plattform.

Avtalet medför att Scout Gaming kommer att tillhandahålla en free-to-play-plattform till NRK inför sommarens Fotbolls-VM. Avtalet innebär också att NRK och norska TV2 kommer att ingå ett samarbete där respektive bolags tittare kommer att kunna spela Daily Fantasy Sports (DFS) mot varandra.

”Att Norges två största TV-kanaler går samman och erbjuder sina tittare en möjlighet att spela DFS under fotbolls-VM bekräftar spelformens utbredning i Europa. DFS är ett spelformat som lämpar sig väl för redaktionell integration och vi har tidigare lyckade satsningar från mediabolag, däribland norska TV2. Att NRK nu inleder ett redaktionellt samarbete med TV2 kommer att ytterligare förbättra kundupplevelsen vilket i sin tur leder till ett större antal spelare”, kommenterar Scout Gamings vd, Andreas Ternström.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Ternström, vd
Tel: +46 706 770 660
E-mail: [email protected]

Om NRK
NRK är Norges public service-radio och – television tillika landets största mediabolag och TV-kanal. Bolaget har cirka 40% marknadsandel och bedöms ha cirka en halv miljon tittare dagligen. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.nrk.no.

Om Scout Gaming Group
Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports och poolbetting. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor. Koncernen har cirka 60 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.scoutgaminggroup.com. Bolagets Certified Adviser är Redeye AB.

Denna information är sådan som Scout Gaming är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons försorg, den 8 maj 2018, klockan 11.00 CET.