Back to press releases

Scout Gaming ingår partneravtal med Milestone Entertainment

Scout Gaming ingår partneravtal med Los Angeles-baserade Milestone Entertainment avseende den nordamerikanska marknaden. Milestone Entertainment tillhandahåller innehåll och spel till framförallt statliga lotterier. I Milestones kundbas återfinns ett flertal av USA:s största delstatslotterier, som till exempel California State Lottery och Florida Lottery.

Avtalet, som är icke-exklusivt, innebär att Milestone Entertainment kommer att erbjuda Scout Gamings produkter till befintliga och potentiella kunder på den amerikanska och kanadensiska marknaden.

”Daily Fantasy Sports är en väletablerad spelform i Nordamerika och har över 60 miljoner aktiva spelare. När delstaterna nu själva beslutar om spellagstiftningen blir det möjligt för befintliga aktörer att bredda sitt produktutbud och utöka antalet intäktskällor. De statligt licensierade aktörerna har en tradition av att erbjuda lotteri- och poolspelsprodukter varför Daily Fantasy Sports blir ett naturligt tillskott vid en avreglering”, kommenterar Scout Gamings vd, Andreas Ternström.

”Vi är glada att ha kommit överens med Scout Gaming om ett samarbete rörande distribution av deras spel. Våra kunder har en stark ställning på respektive marknad när det gäller lotteri- och poolspelsprodukter, vilket gör Scout Gamings produkter särskilt attraktiva för dem. Vi har noga utvärderat olika leverantörer för att säkerställa att vi förser våra kunder med den bästa produkten och jag är övertygad om att vi har gjort rätt val”, kommenterar Milestone Entertainments vd, Randall Katz.

Det är osäkert när i tid partneravtalet med Milestone Entertainment kommer att börja generera intäkter. Scout Gaming gör bedömningen att avtalet på lång sikt och indirekt kan ha väsentlig påverkan på Scout Gamings intäkter om avtal med tredjepartskunder som beskrivits ovan ingås. Avtal med tredjepartskunder inom ramen för detta partneravtal kommer att offentliggöras i separata pressmeddelanden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Ternström, vd
Tel: +46 706 770 660
E-mail: [email protected]

Om Scout Gaming Group
Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports och poolspel. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor. Koncernen har 65 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.scoutgaminggroup.com. Bolagets Certified Adviser är Redeye AB.

Om Milestone Entertainment
Milestone Entertainment skapar interaktiva omni-kanalupplevelser i syfte att engagera spelare. Bolaget är experter på att utveckla inbyggda spel och- underhållningsformat optimerade för tv, datorer, läsplattor och smartphones. Milestone använder även sin unika kunskap för att ge stöd till att etablera strategier för marknadsföring och olika kampanjer. Där innehållet inkluderar skräddarsydda digitala spel som anpassar sig till partners existerande planer och mål, vilket ofta innebär att utöka målgruppen och kundernas aktivitet samt övergripande produkt- och varumärkesmedvetenhet.

Denna information är sådan som Scout Gaming är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons försorg, den 5 oktober 2018, klockan 08.00 CET.