Back to press releases

Scout Gaming lanserar 1 miljon Euro Fantasy Premier League säsongsspel

Som den ledande leverantören av B2B-fantasy sport följer Scout Gaming Group förra årets Premier League-säsongsspel, ”Kvartsmiljonen”, genom att erbjuda 1 000 000 Euro i garanterad prispott för den här säsongen. Med 50 000 tillgängliga platser och inköp på 25 euro per plats, kommer det att betalas ut 1 250 priser, med 200 000 euro till vinnaren. Turneringen kommer att finnas tillgänglig för Scout Gamings kunder i det världsomspännande nätverket.

Scout Gamings säsongsspel har likheter med det populära officiella Fantasy Premier League-spelet när det gäller budget, antal spelare och poängsystem. Det kommer att delas priser för bästa manager både per månad och per spelvecka. En sidoturnering för highrollers kommer i anslutning till säsongspelet kommer också att tillhandhållas, där inköp kommer uppgå till 2 625 euro per plats.

”Vi är mycket nöjda på global basis, första gången någonsin, kunna erbjuda livsomvälvande prispengar för den kommande starten av Premier League. Utanför USA anses Premier League vara den globalt största fantasy-sporten, det officiella Fantasy Premier League-spelet som är gratis att spela och som för närvarande lockar mellan 6-7 miljoner spelare har upplevt en kraftig tillväxt de senaste åren. På grund av detta och det allmänna intresset från våra partners möjliggörs det för oss att tillhandahålla denna rekordprissumma, kommenterar Andreas Sundal, CPO och medgrundare, Scout Gaming.

Scout Gaming primärt en leverantör av sportspel som fokuserar på de individuella spelarnas prestationer genom att erbjuda ett brett utbud av sporter och ligor med DFS-inköp och priser som inkluderar pengar, Tillhnadahållna ligor är bland annat: NBA Basket, NHL-hockey, en ökande samling av Esporter, MLB-baseboll, NFL-fotboll, UFC Mixed Martial Arts, Grand Slam tennis, IPL Cricket och fotboll, samt ett flertal lokala ligor globalt.

Dessutom är Scout Gaming Group en pionjär när det gäller att erbjuda spelmarknader på fantasy points duels, matchups, och over/under fantasy points. Med samma poängsystem som för DFS är det möjligt att spela på dueller mellan spelare från olika matcher och till och med från olika sporter.

”Vi har ett tydligt fokus på att erbjuda de mest intressanta spelprodukterna för spelarorienterade spel, inklusive både traditionell DFS, men också ovan nämnda marknader och andra nyutvecklade produkter. Även efter den amerikanska omregleringen är DFS en viktig produkt på den amerikanska marknaden för sportspel – något som också sprider sig över hela världen. Vi är mycket glada över att vi hittills har anförtrotts att leverera sådana produkter till ett par ledande operatörer, inklusive till exempel marknadsledaren i Grekland, Stoiximan, den statsstyrda ledande norska operatören Norsk Tipping, fortsätter Andreas Sundal, CPO och medgrundare, Scout Gaming.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Sundal, Chief Product Officer och medgrundare
Tel: +47 40850013
Email:
[email protected]

Om Scout Gaming Group
Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports och poolbetting. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor. Koncernen har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.scoutgaminggroup.com. Bolaget är noterat på Nasdaq First North.